انواع سیستم اعلام حریق
انواع سیستم اعلام حریق
امروزه مزایای استفاده از سیستم های اعلام حریق بخصوص بعد از وقوع حادثه ناگوار آتش سوزی در ساختمان پلاسکو تهران در ساختمانها بر کسی پوشیده نیست. تجهیزات مورد استفاده در سیستم های اعلام حریق موجب تشخیص سریع آتش سوزی در همان مراحل اولیه شده و از تلفات جانی و مالی به میزان بسیار زیادی جلوگیری می کند.
سیستم های اعلام حریق در سه گروه متعارف یا معمولی یا کانونشنال (conventional) ، آدرس پذیر(addressable) ، و بیسیم (wireless) بسته به شرایط مکان نصب، نوع کاربرد و همچنین بودجه تخصیص داده شده مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به معرفی هرکدام از این سیستم ها می پردازیم:
1-سیستم اعلام حریق متعارف یا معمولی (conventional) :
سیستم اعلام حریق متعارف یکی از ساده ترین سیستم ها و هم چنین مقرون بصرفه ترین آنها است که نصب آسانی دارد و همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. در این سیستم میتوان چندین مدل دتکتور و شستی را به مرکز کنترل اعلام حریق یا کنترل پنل اعلام حریق متصل کرد. هر قسمت از ساختمان که در یک مدار بهم پیوسته دتکتور و شستی و... قرار دارد را یک زون یا منطقه (zone) میگویند. که بسته به ابعاد ساختمان و تعداد اتاق ها و ...، تعداد زون ها تعیین می شود و بر اساس تعداد زونها کنترل پنل مورد نیاز مثلا 2 زون ، 4 زون ، 8 زون و ... تعیین میشود.
اگر هرکدام از دتکتور ها در وضعیت هشدار قرار بگیرند یک مقاومت الکتریکی جدید در مدار آن زون یا منطقه ایجاد میکند که توسط کنترل پنل شناسایی میشود و هشدار به صدا در می آید.
جهت مشاوره برای تعیین نوع سیستم اعلام حریق مورد نیاز، خرید سیستم اعلام حریق و نصب آن میتوانید با ما تماس بگیرید.
شماره همراه و واتساپ:091205809086
شماره تلفن ثابت:02166721828
مزایای سیستم اعلام حریق متعارف چیست؟
سازگاری اغلب تجهیزات یک برند با سایر برندها
در بیشتر موارد نیاز به برنامه ریزی رایانه ای ندارد
نصب و بهره برداری آسان
هزینه پایین استفاده
نگهداری و تعمیر آسان
این سیستم اغلب جهت استفاده برای پروژه های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد ولی ممکن است در برخی ساختمانهای کوچک، استفاده از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر با توجه به نظر مهندس پروژه مقرون به صرفه تر باشد.
معایب سیستم اعلام حریق متعارف چیست؟
در اکثر برندها امکان شبکه کردن کنترل پنل های مختلف با یکدیگر وجود ندارد.
محل دقیق وقوع آتش سوزی از روی کنترل پنل قابل شناسایی نیست.
عدم انعطاف پذیری در تعریف روابط بین ورودی ها و خروجی های سیستم
در مقایسه با سیستم آدرس پذیر به کابل کشی بیشتری نیاز است.
2-سیستم اعلام حریق آدرس پذیر (addressable) :
تشخیص آتش در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مشابه سیستم متعارف است ولی این سیستم دارای امکانات و قابلیت های بیشتری نسبت به سیستم اعلام حریق متعارف میباشد. در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هر کدام از تجهیزات ورودی و خروجی مانند شستی اعلام حریق، دتکتوردود، دتکتور حرارت، دتکتور ترکیبی، آژیر ، آژِیر فلاشر، فلاشر و ... دارای یک آدرس منحصر به فرد میباشند که با توجه به این آدرس کنترل پنل قادر به شناسایی و تعیین محل هرکدام از تجهیزات است.
کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر در هر لحظه در حال تجزیه و تحلیل اطلاعات هر کدام از تجهیزات متصل به آن است تا در صورت وقوع ناگهانی آتش سوزی، محل دقیق آن را مشخص نماید.
مزایای سیستم اعلام حریق آدرس پذیر:
عیب یابی سریع تر و راحت تری در مقایسه با سیستم اعلام حریق متعارف یا معمولی دارد.
به کابل کشی کمتری نسبت به سیستم اعلام حریق متعارف نیاز دارد.
از انعطاف پذیری بالایی برای تعریف روابط بین ورودی ها و خروجی های سیستم برخوردار است.
وجود امکانات نرم افزاری فراوان برای کنترل و مدیریت سیستم
تشخیص دقیق محل وقوع حریق و دقت بسیار بالاتر در مقایسه با سیستم اعلام حریق متعارف
بیشتر برای پروژه های بزرگ و متوسط مورد استفاده قرار میگیرد.
معایب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر:
بالاتر بودن هزینه در پروژه های کوچک نسبت به سیستم اعلان حریق متعارف
ایجاد سردرگمی در برخی کاربران عمومی
نصب و راه اندازی آن نیاز به برنامه ریزی دارد و مشکل تر است
در بیشتر اوقات باید تمام تجهیزات از یک برند باشند و ممکن است برندهای مختلف با هم ناسازگار باشند.
3-سیستم اعلام حریق بیسیم (wireless)
این سیستم در واقع همان سیستم اعلام حریق آدرس پذیر است با این تفاوت که بین تجهیزات ورودی، خروجی و کنترل پنل سیم کشی وجود ندارد و ارتباط آنها بصورت بیسیم میباشد.
جهت مشاوره برای تعیین نوع سیستم اعلام حریق مورد نیاز، خرید سیستم اعلام حریق و نصب آن میتوانید با ما تماس بگیرید.
شماره همراه و واتساپ:091205809086
شماره تلفن ثابت:02166721828
تجهیرات و اجزای سیستم اعلام حریق:
1-تجهیزات ورودی که انواع دتکتور یا کاشف مانند دتکتور دود، حرارت، ترکیبی،گاز ،شعله ،شستی و ... را شامل میشود. این تجهیزات وظیفه آشکار کردن شرایط آتش سوزی و اعلام آن به کنترل پنل را بر عهده دارند.
2-تجهیزات خروجی که انواع آژیر، آژیر فلاشر، فلاشر،رله ،تلفن کننده ها و ... که وظیفه اعلام شرایط خطر و هشدار در زمان وقوع خطر به ساکنین را بر عهده دارند.
3-کنترل پنل یا مرکز کنترل که وظیفه آن بررسی اطلاعات ورودی ها (نظیر دتکتور) ،تصمیم گیری و در نهایت فعال یا غیر فعال کردن خروجی ها(نظیر آژیر) میباشد.
4-منبع تغذیه که وظیفه تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز تجهیزات را برعهده دارد و شامل برق ورودی اصلی (220ولت) و منبع تغذیه پشتیبان مانند باتری ها میشود. در اکثر سیستم های اعلام حریق منبع تغذیه فقط به کنترل پنل متصل میشود و سایر تجهیزات انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از کنترل پنل دریافت میکنند.
فروشگاه ایران ال ای دی(نماینده رسمی شرکت نارکوب ایران) با ارائه تجهیزات اعلام حریق از برند های Apollo ,Syncoln ,C-TED دارای استاندارد LPCB و تاییدیه سازمان آتش نشانی تهران وسازمان آتش نشانی کرج و ارائه اصالت کالا در خدمت مشتریان محترم میباشد.
جهت مشاهده لیست تجهیزات اعلام حریق مورد تایید سازمان آتش نشانی تهران اینجا کلیک کنید.
جهت مشاهده لیست تجهیزات مورد تایید سازمان آتش نشانی کرج اینجا کلیک کنید.
جهت مشاوره برای خرید تجهیزات اعلام حریق آپولو(APOLLO)، سینکولن( SYNCOLN سین کولن)، سیتک (C_TEC)، فایرفایتینگ (FIREFIGHTING) ، NSC، کلکسون(KLAXON) و .... و نصب آن میتوانید با ما تماس بگیرید.
شماره همراه و واتساپ:091205809086
شماره تلفن ثابت:02166721828